Struis vogelen..

Geplaatst op Geupdate op

Daar stond je dan, aan het einde van het onbewuste onbewuste en het begin van het onbewuste bewuste.. Langzaam ging het coconnetje waar je jaren lang in gezeten had open, dmv lezen, praten met bewuste vrienden en het aller belangrijkste het leven beleven kwam ik letterlijk tot Leven. Ik had voor mijzelf heel wat uit te werken. Hoeveel ik waard was en vooral leren mijzelf in alle totaliteit te Zien en te accepteren. In mijn geval was de introspectie niet direct aanwezig, ik draaide de spiegel om en zocht in de ander dat wat ik van binnen niet kon en wilde zien.. Continue die honger naar waardering, gehoord en gezien worden. Mijzelf verliezen in de ander, waardoor ik ging struis vogelen, weglopen om niet naar binnen te hoeven te gaan, te kijken… En dan… komen de Universele wetten ( life ) om de hoek kijken en kreeg ik ( het Ego ) teleurstelling naar teleurstelling te verwerken. Door deze hardnekkige ervaringen heeft het leven mij zodanig wakker gemaakt dat ik quasi gedwongen was om naar binnen te gaan, om de verantwoording over mijn leven,  mijn weg te nemen,

Velen van ons struis vogelen graag, geven van al hun weerstanden en problemen graag de ander de schuld, natuurlijk is dit de makkelijkste weg, maar geeft dit ook rust, tevredenheid in jouw drukke leventje?  Met compassie neem ik dit allemaal waar, want wie ben ik om hier over te oordelen.. Drug, alcohol en zelf sigaret gebruik zorgen ervoor dat wij vluchten voor wie wij zijn. workaholics, sport-aholics, maar ook shoppen, de hang naar mensen om je heen hebben, altijd bezig willen zijn om niet alleen te hoeven zijn zorgen ervoor dat wij niet stil staan bij wat er in ons binnen gebeurt. Mijn dochter vroeg laatst ”mam? ” Wat is het belangrijkste in jouw leven? Uiteraard gaf ik als antwoord mijn gezin en mijn kiddies, want zij zijn mijn basis… Maar toch… Is mijn levens pad naar ont-dekken en ont-wikkelen het grootste goed wat er voor mij Bestaat!

Zelf ont-wikkeling en jezelf opnieuw her ont-dekken is een levenslange weg, het heeft geen begin en geen einde…

Durf jij de stap te zetten?

Advertenties

4 gedachten over “Struis vogelen..

  joostverhulst zei:
  mei 6, 2015 om 7:14 pm

  Ik heb het aangedurfd, net als jij, om de stap naar mijzelf te nemen. Niet eenvoudig, zwaar op momenten en onduidelijk in al zijn complexiteit. Wel heb ik ontdekt dat juist naar mijzelf kijken mij heel veel heeft opgeleverd. Inzichten die mij een mooier mens hebben gemaakt.

  Ik hoop dat jij ook door kan blijven groeien in je inzichten en (levens)besef.

  Je schrijft open, eerlijk & kwetsbaar. Mijn ervaring is dat dit mooie dingen brengt.

  Joost.

  Liked by 1 persoon

  insightmoments zei:
  mei 6, 2015 om 7:31 pm

  Dank je Joost.. Door de Acceptatie van mijzelf in zijn totaliteit ben ik dichter tot mijzelf gekomen. Door zelf bewustzijn, doet het er niet meer toe wat een ander van je denkt, door dit laatste groeit het besef dat kwetsbaarheid een kracht is ipv een angst…. Door deze kracht zal de compassie naar jezelf groeien waardoor er elke keer als het Ego weer even de kop wilt uitsteken, je jezelf kan vergeven en inzien dat dit alles nodig is om te kunnen Zijn en te groeien..

  Like

  xXx zei:
  mei 10, 2015 om 8:59 pm

  Mooie, gevoelige tekst wel. Maar die man op de foto onderaan lijkt mij het best lastig te hebben met zijn zelfontwikkeling ! Moet pijn doen zoiets.

  ciao

  Like

  InsightMoments zei:
  mei 11, 2015 om 7:23 pm

  Hihi … In het beginne voelde dit inderdaad zo aan! 😦 Maar Nu…… Soms een kiezel, soms een veer en soms lekker heerlijk helemaal niets!

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s