Controle of Meester Zijn?

Geplaatst op Geupdate op

De controle houden over situaties, je emotionele en mentale gesteldheid, het leven! Dat is wat ik in ieder geval geleerd heb vanuit de opvoeding. Uiten was bij ons thuis geen optie en als je dit toch deed kreeg je de wind van voren, dus wat deed ik? Niet meer uiten… Door niet mijn emotionele ladingen te uiten werd het denken mijn beste vriend! Maar tja! We blijven slechts mens dus wanneer deze dame haar maandelijkse uitdaging had werd zij wel direct gedwongen al het opgekropte te uiten, waarschijnlijk heb je hier meteen een beeld van hoe heftig deze explosies van emotie konden zijn. Al met al groeide ik uiteindelijk op als een onzeker meisje met een verkeerd zelfbeeld.

Door aan de gang te zijn gegaan met persoonlijke ont-wikkeling ben ik gaan ont-dekken wat mijn valkuilen of beter gezegd mijn levenslessen zijn. Ik heb een Esoterische visie van zelf bewustwording, dit houd in dat wij mensen een wezen van lichaam, geest en ziel zijn en hier op dit mooie stukje aarde zijn om te groeien in bewustzijn. Vaak zie ik dat mensen die zich op het pad van bewustwording begeven het thema bv controle gebruiken om letterlijk en figuurlijk controle over hun leven te krijgen. Voor mij is dit anders gegaan.. Voor mij is controle het onderdrukken van je thema’s en van wie je bent.. Voor mij was het onderzoeken waarom deze emoties in mijn systeem waren veel waardevoller dan ze te onderdrukken.

In al de jaren heb ik geleerd dat het niet gaat om je levens thema’s onder controle te krijgen, maar om ze Meester te worden. Het gaat om de totaliteit van Zijn, deze te her-kennen, er-kennen, te accepteren, te omarmen..

En jup! Altijd in Liefde

Ben jij je al bewust van je leven thema’s? En ben je ze al Meester?

Advertenties

3 gedachten over “Controle of Meester Zijn?

  xXx zei:
  mei 8, 2015 om 6:33 pm

  De totaliteit van Zijn maakt elke vorm van controle onmogelijk. Je hoeft helemaal niets te controleren. Alles mag er zijn zoals het er is. Dat is toch sowieso al het geval.

  ciao

  Liked by 1 persoon

  InsightMoments zei:
  mei 8, 2015 om 6:42 pm

  Amen ❤

  Like

  joostverhulst zei:
  mei 9, 2015 om 5:53 am

  Zonder oordeel kennis nemen van de emoties en gevoelens die ik beleef. Dat is mijn manier om “meester” te zijn. Acceptatie van Zijn in al haar glorie maar ook al haar minder mooie momenten.

  Het mag er allemaal zijn.

  Joost.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s