Vrijheid en Transformatie!

Geplaatst op Geupdate op

Al fietsend van huis naar werk en terug, vooral met het mooie lente weer waan je je vaak terug naar je kindertijd. Van de stadionbuurt als klein meisje zonder persmissie al fietsend naar het Beatrixpark te Amsterdamse Rai! Een heel avontuur vond je het, de spanning, alleen op je eigen fietsje.. Als je Nu door het Beatrixpark in Almere fiets waan je vaak terug naar dat gevoel. Het avontuur, de spanning, het even weg zijn van thuis, heerlijk in je eentje, want dat doe je Nu ook nog zo graag.. Maar vooral, ja vooral dat gevoel van vrijheid.. Of vrijgevochtenheid?

Later besef je dat dit is wat je gekozen hebt.. De zaterdag was niet voor niets de dag dat je hier op aarde kwam.. Vrijheid en Transformatie! Als kind zocht je al de vrijheid op, het avontuur! Nog niet beseffend dat juist die uiterlijke vrijheid die je zocht en dacht gevonden te hebben je juist niets opleverde, je alleen maar nog meer zou verwijderen van het hoger doel, het juist een weg vluchten zou worden van.. Dat het niet om uiterlijke onafhankelijkheid ging maar het ver-lichten en transformeren van je thema’s, werd je dan ook langzaam bewust..

Opgroeiend met een over beschermde vader en een autoritaire moeder zorgde er nog meer voor deze vrijheid buiten jezelf te zoeken. Rebels te worden, ongezouten je mening te geven, en bewust op je 18de zwanger te raken omdat je dacht dat je dan de onafhankelijkheid zou gaan ervaren, door uit het ouderlijke nest te stappen.

Niet beseffend creëerde je alleen maar muren om je heen.

Vanochtend kwam dit alles even voorbij nadat je uit het tijdschrift Spoor een artikel leest van een van de illustrators van de boeken van Paul Biegel.. Weer dat gevoel van toen je dat kleine meisje was ging door je systeem. Het eerste wat je besefte is dat lezen toch wel een dingetje was maar pas weer tot uiting kwam rond je 32ste! Je in de school Bieb alleen boeken van Paul wilde omdat er zulke mooie illustratie in verwerkt waren en je het gevoel gaf je helemaal weg gezogen werd in de fantasie wereld van de Kleine kapitein enzo!

Weer die avonturier, die vrijheid, waar het eerste een persoonlijkheid type zal zijn wie je heel wat spiegels voor zou zetten. De avonturier ( enneagram ) een verborgen lijn in jou,  die na confrontatie graag voor zijn gevoel de wijde wereld over wilt gaan, wilt weglopen voor het geheel, denkend dat het gras groener is, snel verveeld is juist omdat hij niet naar de kern durft te gaan!

Wonderlijk om te Zien, als klein meisje werd je al geconfronteerd met de wetten, werd je al voorbereid middels ervaringen om later wakker te worden.

Want immers was dit een van je hogere doelen!

Vrijheid en Transformatie!

Advertenties

2 gedachten over “Vrijheid en Transformatie!

  Morgaine zei:
  juni 7, 2015 om 9:20 am

  Hoe apart, dat heb ik dus niet met het Beatrixpark, ik ben opgegroeid in het Vondelpark, en ik mis hier de zwem/dip fonteinen bijv heel erg, hahaha Maar als ik verder lees, snap ik het wel. Voor mij zit het heel anders in elkaar, het waren juist de momenten samen met… in het park, en ja ook alleen, maar zelfs met de hele klas als we tropenroosters hadden.

  Ik heb dan ook absoluut het geluk gehad en nog, dat ik uit een warm nest kom, ook al zitten er zeker knelpuntjes in, waar ik weinig of veel minder van heb mee gekregen en later uitgewerkt zijn tot een begrijpen.

  X

  Like

  aseretenjoyinglife zei:
  juni 8, 2015 om 3:13 pm

  ❤❤❤❤

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s