Vooroordelen..

Geplaatst op Geupdate op

Net de Jumbo uitgelopen met mijn dochter en bezig om mijn fietstas te vullen met de diner lekkernijen hoor ik achter mij een gegil en geschreeuw, een dame die bijna rood aanloopt! ‘’pe@#$#, Pleu#@$%$, Tie#@$%%’’ Gotver!! En ik heb al zo een verschrikkelijke kloterige K#t dag gehad!!

Wow! Dacht ik….

Ik draai mij om en zie een super slanke dame met een te wat mager gezicht, hoge hakken, in mijn ooghoek. Ik draai  mij wederom om en ga verder met het opruimen van mijn boodschappen, met als achtergrond de vrouw die nog steeds in decibel volume om haar heen aan het slaan is. Als eerste ging er door mijn hoofd ‘’weer zo een junk die hysterisch wordt’’

Op het zelfde moment hoor ik haar schreeuwen tegen een heer (die een flauwe opmerking maakte) ‘’Meneer!! Als een vrouw boos is, is het verstandig niet zulke opmerkingen te maken, want dan staat zij niet voor zichzelf in’’

Haar zoontje van ongeveer een jaar of 11 probeert haar intussen te troosten. ‘’mam? Gaat het?’’ ‘’heb je veel pijn mam?’’

Klaar met het opruimen van mijn boodschappen kijk ik nog eens om en probeer te begrijpen wat er Nu  werkelijk aan de hand en gebeurt is. Het blijkt dat de arme dame met handen vol boodschappen over een betonnen parkeerpaal is gevallen en haar knieën daardoor flink bezeerd heeft, het bloed verteld haar waarheid!

Mijn dochter en ik kijken elkaar aan en zijn ons er direct van bewust wat voor beeld wij in die drie seconde hadden gevormd van de vrouw!

Jemig! Ze heeft een k#t dag, gaat waarschijnlijk vermoeid aan het eind van de dag toch nog even boodschappen doen en dan gebeurt haar dit! Schaamt zich misschien? Wordt hier onzeker van? En schiet hierdoor in haar emotie? En dit alles is waarschijnlijk de druppel van alles?

Arme vrouw!

Zo zijn er vaak situaties waar we alleen een moment opname van Zien en niet het geheel van een verhaal , drukken ons dan on-gecharmeerd uit en weten ook direct, wie wat of waarom iemand is!

Gelukkig neem ik graag Waar in situaties, waardoor ik snel in de gaten heb waar het over gaat! Maar hoeveel van ons doet dit niet en blijven in de overtuiging van wat ze gezien hebben?

Mijn veroordelende Ego had mij eventjes beet, maar gelukkig stapte ik snel uit mijn verhaal!

Advertenties

2 gedachten over “Vooroordelen..

  Morgaine zei:
  juni 14, 2015 om 8:22 am

  Heel veel mensen die dit helaas doen ja, ook ik, ik denk dat het bij iedereen zo is, wat dan inderdaad belangrijk is, om te gaan waarnemen, en wie weet, zelfs hulp te bieden, dat is wat ik doe dan, mits nodig.

  In dit geval was ik misschien ook wel even naar toe gelopen en had haar gevraagd of ze misschien wat hulp nodig had, al was het een boodschapje even overnemen, even een fijn gesprekje voeren, luisteren.

  X

  Liked by 1 persoon

  InsightMoments zei:
  juni 14, 2015 om 8:32 am

  Ik ben ook wel van het contact leggen, maar ik denk dat het in dit geval het beste was de vrouw even te laten 🙂 Zij was te ontdaan lees enorm pissig, uitrazen is dan de beste optie 🙂

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s