Observaties..

Geplaatst op Geupdate op

Al een week of vier, als het niet meer is, observeer ik mijzelf en mijn buiten wereld, dit voornamelijk op mijn werk. Een valkuil is het al eerder geweest. Je mee bewegen in de gevestigde orde van managers en opperhoofden was geen pretje in het verleden als afdeling manager, nu, zon 3 jaar,  een keuze van de vrije wil, terug van waar ik begon..

De gevestigde orde is er een van macht spelletjes, en bestaat vooral niet uit transparantie. Met de nodige crises zijn er hoge verwachtingen naar iedereen, waardoor, wie het toelaat, tenen lopend en krommend door het bedrijf wordt gelopen.

Mijn persona is er een van het Jeanne d’arc niveau, ook al is deze strijdster vaak op haar bekkie gevallen,  waardoor zij langzaam met pensioen is gegaan de afgelopen jaren. Nu is zij een Einzelganger, wie op een politiek correcte manier haar grenzen aan geeft.

Om mij heen, zie ik nog menig mens, zwoegen, zweten, rennen, angst hebben, omdat er buiten deze hekken op het moment gewoon weg weinig anders is.

De klaagzang is uiteraard hoog vooral als de kat van huis is.

Het bekijken op alle niveau’s is in de jaren mijn leermoment geweest en zie de verbondenheid, maar helaas laat ik mij toch continue verleiden door de verhalen en de negativiteit van mijn collega’s 😦  Ik zie dat dit het stukje onrecht is wat ik elke keer weer ervaar, dit wel uit naar mijn hogere, maar, dit mij nog steeds triggert.

Het loslaten hiervan vind ik nog steeds een moeilijkheid, hierdoor bemerkt ik dat ik mijn weerstand bespreek met mijn collega’s, zo om de druk van de ketel te halen. Maar desalniettemin laat ik mij toch weer mee sleuren in alle verhalen en negativiteit..!

Door het op te schrijven krijg ik weer even ruimte en zie wat mijn intentie word de aankomende tijd!

Laat in Liefde los…

Advertenties

3 gedachten over “Observaties..

  Morgaine zei:
  juli 3, 2015 om 4:58 pm

  Lijkt me lastig als je met zoveel mensen samen moet werken, ik ben er al te lang uit om het nog te weten en toen, was het nog best leuk… vaak. Nu werk ik weer, maar heb ik maar 2 directe collega’s op dit moment, nummer 3 is met zwangerschapsverlof en moet nog bevallen. Ik heb het getroffen zover! En daar ben ik zoooooo dankbaar voor!

  X

  Like

   InsightMoments zei:
   juli 3, 2015 om 5:06 pm

   Opzich heb ik fijne collega’s, en snap ook hun frustratie, maar ik pas ervoor om erweer in te blijven hangen.. Uiten, je grens aangeven en dan voor Nu even accepteren dat dit het is! Elke x weer bewustzijn op het moment dat ik mij mee laat sleuren, het kost zoveel energie, dat kan een overgevoelige ik er niet bij hebben en btw zo voeden we alleen maar de persona, je weet wel Jeanne met haar zwaard! Hahahaha

   Liked by 1 persoon

    Morgaine zei:
    juli 3, 2015 om 5:12 pm

    hahaha ja mijn werk concept is totaal anders dan het jouwe natuurlijk, ik ben heel erg vrij ondertussen, en dat na 8 maanden, ik zie het juist gebeuren nu al, dat ik meer en meer losgelaten wordt, omdat de cliënten mij gewoon lief vinden, blij zijn als ze mij zien en ga zo maar door. Sterker nog, heb met de vaste collega van de andere groep gisteren even tussendoor besproken zelfs, ze vertelde over de dag ervoor, dat het even niet liep, dat ze mij altijd mag bellen op de dagen dat ik er niet ben, al is het om de cliënten gewoon bij te staan, dat gezicht wat ze zo graag zien weten dat die er is. 😉

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s