Bewust-(Te)-Zijn

Geplaatst op Geupdate op

Soms vind ik het toch nog een moeilijkheid, je omringen met mensen die zich niet op het bewuste niveau begeven, vooral op mijn werk kost het mij ontzettend veel energie. Dit vooral als er conflicten zijn tussen collega’s. Mijn persoon is een van observatie, van de waarnemer, dit komt waarschijnlijk ook door mijn sensitiviteit, ik voel, zie en ervaar veel en soms is het heel moeilijk om mij daar voor af te schermen.

Als er conflicten zijn is het menselijk dat er meteen een oordeel komt, uiteraard herken ik dit natuurlijk ook van mijzelf want ik ben geen heilige, maar snel neem ik in deze situatie een stap terug en kijk wat er werkelijk aan de hand is.

Dus dat oordelen… Wetende dat mijn collega’s absoluut niet de diepere zelf kennis hebben en hun oordeel daarom ook op de oppervlakte afgevuurd wordt, is mij wel duidelijk, maar juist dat triggert mij… Oke! Hoe kan je dieper kijken als je jezelf niet eens goed kent? Right!! Allemaal wijsheid en kennis wie ik allang vergaart heb..

Het antwoord heb ik dus allang, maar op een of andere manier…..

Het zal mijn eigen-wijze, toch coachende persoonlijkheid zijn wie die spiegel wil voorzetten…! En tja… Ik ben dan ook een vreemde eend in de bijt, ( of zijn hun het? 😉 ) vooral op mijn werk uiteraard, want om mij heen heb ik wel zielen gecreëerd wie op het niveau zoals ik kijken..

Het bevooroordeelde is niet zo dat het mij boos maakt maar meer van ”Mensen!! Kijken jullie dan echt niet langer dan jullie neus lang is?” Zien jullie dan niet dat mensen issues kunnen hebben en daardoor op een manier handelen, reageren omdat ze misschien onzeker zijn, geen zelf vertrouwen hebben, of misschien uit angst voor de ander of voor hun zelf op die manier in het leven staan?

Ik wil echt geen loyalist zijn, mensen hebben zelf de verantwoording voor hun handelen, maar een beetje compassie zou toch handig zijn als je 24/7 met mensen in een ruimte bent?

Lijntjes trek ik dan vaak om te kijken wat er tussen bepaalde relaties speelt om meer inzicht te krijgen, thema’s komen omhoog waardoor ik dan liefdevol grinnik en zie wat de een van de ander mag leren.. Dan, op dat moment ben ik dan wel weer dankbaar voor de kennis, deze mag gebruiken om zelf inzicht te krijgen, want ook ik word niet bespaard in dit soort situaties, ook ik mag het lijntje doortrekken naar mijzelf en kijken wat het over mijzelf zegt!..

Ook al ben ik niet die bemiddelaar, heb ik wel het doel om dieper inzicht te willen verkrijgen, zodat ik dingen kan accepteren om deze wieder weer los te laten. Dus al met al is het dan ook weer fijn om te mogen Zijn tussen deze fijne mensjes, om in te Zien, op welk niveau dan ook, bewust of onbewust, dat we een gezamenlijk doel hebben om Bewust-(Te)-Zijn en te worden ..

omega_institute_kornfield_mind_heart

Bron foto: http://www.eomega.org/article/crossing-the-abyss-from-the-mind-to-the-heart

Advertenties

3 gedachten over “Bewust-(Te)-Zijn

  Verbinden is lef hebben! zei:
  juli 11, 2015 om 3:55 am

  Heel herkenbaar geschreven…ik hou ervan om eens te lezen…wat in ook had kun schrijven door de ervaring. Dankjewel daarvoor…juist dat is iets wat ik steeds meer wil doorzien. ..dat ieder er op zijn of haar niveau er mag zijn…ongeacht of er bewustwording is of nog niet. Ik denk dat kijken naar naar zieltjes die de bewustwording al wel hebben…wellicht voldoende is en aan hen om zich niet vd wijs te brengen. 💜💜💜💋

  Liked by 1 persoon

  Morgaine zei:
  juli 11, 2015 om 9:18 am

  Ontzettend herkenbaar al werk ik natuurlijk niet op de manier zoals jij doet, op een kantoor. Maar ik herken het wel zeker in andere situaties waar mensen bij elkaar komen en wie weet wat er zich af gaat spelen of speelt binnen families, vriendenkringen, juist omdat ik vaak op afstand mee kijk, zie ik het gebeuren, losbarsten en voila, spiegeltje spiegeltje. Om dan te zien dat ze het zelf niet zien, en dan moet ik ook grinniken.

  Het wordt tijd dat wij eens een date gaan creëren en lekker samen observeren ergens 😉 hahaha

  X

  Liked by 1 persoon

  Sandra de Koning - van de Pol zei:
  juli 15, 2015 om 6:25 pm

  Herkenbaar daar, dank voor het delen het is fijn om er op deze manier even bij stil te staan.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s