Wie, wat en waarom

Geplaatst op Geupdate op

Al vaker heb ik het geschreven, als je rust in je lijf en je leven wilt creëren is het van belang jezelf goed te leren kennen. Jezelf leren kennen zorgt ervoor zelfbewust te worden, Maar hoe doe je dat? In mijn geval uiteraard met heeeel veel vallen en opstaan. In de afgelopen jaren ben ik enorm zoekende geweest hoe ik het beste mijzelf kon ontwikkelen. Het begon, zoals ieder die begint met zelf-ontwikkeling, met veel boeken lezen. Door bezig te zijn ( wet van aantrekking en synchroniciteit ) kwam ik in contact met vele mooie zielen die mij inspireerde. Dmv Cursussen, opleidingen, persoonlijke consulten en heel belangrijk om niet te vergeten ”Het Leven” ben ik als mens 360 graden Mezeluuf geworden 🙂

Verschillende visie’s zijn de revue gepasseerd de afgelopen jaren, van de Advaita tot het Boeddhisme en nog veel meer, ik ben er een van het onderzoeken, vandaar 🙂 Ik ben vrij van geest en daar heb ik mij altijd flink in mee bewogen.. Of ik Nu nog opzoek ben? Mwhaaa noppe.. Dat ik nog dagelijks in beweging ben? Jup! Als mens zullen we nooit stil staan en zullen we tot het licht ons weer vind, in beweging blijven, ( ook daarna, maar dat is een ander blogje 🙂 ) onze leermomenten hebben.!

Als mens en ziel hebben we thema’s, waar, zoals ik gekscherend altijd zeg ooit op die roze wolk voor getekend hebben. Met deze thema’s mogen we ons hele leven stoeien! Joepie!!! 🙂 Het lijkt heel demotiverend, ”een heel leven lang thema’s” Dat is heavy? Jup! Dat is het ook, in het hele begin dan. Nu al wat jaren verder ga ik soms nog steeds op het bekkie hoor, maar toch ga je er steeds weer op een ander niveau naar kijken, naar handelen.. Door dit te doen, groei je ook weer in bewustzijn en zo kristalliseer je je thema’s uit.

Mijn visie is die van spirituele aard, die van de ziel, van reïncarnatie, je verbonden voelen met alles wat is en daar ook leren in te bewegen, daar vertrouwen op te hebben. Zelf verantwoording, een keuze van de vrij wil en (zelf)vergeving de drie eenheid is om te bestaan.. Elise van Natuurlijke spiritualiteit legt dit zo mooi uit, het grote geheel is net als een web, alles is met elkaar verbonden.

Dan zou je jezelf afvragen, maar hoe kom je dan aan je thema’s, worden die je gegeven? Kom je daar op je pad zelf achter? Zoals ik al vertelde heb ik menig avonden versleten aan ontwikkeling cursussen, een van deze was die van de numerologie en de enneagram.. Vanuit deze methode leer je er achter komen wat je lessen zijn in dit leven, je deze kan gebruiken om inzicht te krijgen tot de relatie met jezelf, maar ook heel belangrijk in die van de ander..  Het zorgt ervoor dat je gaat begrijpen wie je bent, maar vooral waarom je bent!

Numerologie en de Enneagram, je zou zeggen, echt? Zo veel inzicht over jezelf? En dat via je geboorte data en je naam?

Advertenties

9 gedachten over “Wie, wat en waarom

  Verbinden is lef hebben! zei:
  juli 22, 2015 om 7:45 pm

  Ik voel me verbonden met wat je schrijft en daardoor herken ik het of andersom ik herken wat je schrijft en voel me daarmee verbonden. Mooi geschreven…dankjewel Insightmoments. Liefs van verbinden is lef hebben 💜 X

  Liked by 1 persoon

   InsightMoments zei:
   juli 22, 2015 om 8:11 pm

   Lief van je, dank je wel 🙂 En… Psssttt, het is ook een klein bischen mijn intentie dat mensen zich ermee verbonden voelen of zich ermee gaan verbinden..! Het leven is zo anders en mooier op deze manier en dat wil ik graag delen.. Uiteraard Zijn er pieken en dalen dat is het leven.. Maar door je te verbinden en het te begrijpen ga je het leven op een heel ander niveau be-leven en ervaren ..

   Liked by 1 persoon

    Verbinden is lef hebben! zei:
    juli 22, 2015 om 8:28 pm

    Klopt….af en toe pittig…af en toe een feestje…het hoort er allemaal bij. Maar dat juist is de bedoeling….en delen is fijn..delen zorg idd voor het verbinden en misschien wel groeien…mooi toch?! Ik hou er van X

    Liked by 1 persoon

    InsightMoments zei:
    juli 22, 2015 om 8:29 pm

    Idem!! x 🙂

    Like

  Morgaine zei:
  juli 23, 2015 om 9:07 am

  Nummerologie, ja dat ken ik, en dan dyscalculie hebben 😉 Maar dit is anders natuurlijk, en het vertelt heel veel inderdaad over jezelf, voor mij klopt het, alle getallen.

  En toch, soms denk ik, het verbinden met doe ik, elke dag, en toch lijk ik vaak vast te zitten in een patroon waar ik maar niet uit kom, en dat wil ik wel, het hoe is alleen de vraag. Tegenwerking terwijl je weet dat het DE oplossing is, vanuit instanties en verzekeringen bijv. Hoe ga je dat doorbreken. Tips zijn welkom en ja zelfs op die vlakken blijf ik positief en toch wordt het telkens teniet gedaan, zelfs als ik het eerst wel op de rails krijg, om later bam… weer keihard te vallen. Waar is dan het stukje van mijzelf gebleven.

  Hmmm, gooi ik bij jou mijn ultieme levensvragen even open, hahaha

  X

  Liked by 1 persoon

  Sandra de Koning - van de Pol zei:
  juli 25, 2015 om 11:53 am

  Zo herkenbaar, blijft bijzonder als je na vallen en opstaan weer stappen kunt zetten. Fijn dat ik jouw stappen mag volgen…

  Liked by 1 persoon

  internettoerist zei:
  augustus 31, 2015 om 5:11 pm

  Je zegt dat je via numerologie en de enneagram kunt gaan begrijpen WAAROM je bent. Heb je ontdekt waarom je bent? En, indien ja, mag ik weten waarom je bent?
  Ja, ik ben curieus. 😉

  Vriendelijke groet

  Like

   InsightMoments zei:
   augustus 31, 2015 om 5:59 pm

   HmHm ik heb het ontdekt 🙂 Er zijn meerdere aspecten lees thema’s waarom ik ben.. Deze zijn uit een geboorte data te halen.. Alles heeft een trilling, zowaar ook de datum wanneer je geboren bent..

   Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s