Mensjes

Geplaatst op Geupdate op

Al binnen lopend voel ik het, bijna vuurspuwend, in mijn alziende oog, ik zit in mijn bubbel en alleen al de verheven stem zorgt ervoor dat ik even in die veilige bubbel wil verblijven. Een aantal secondes word ik toch quasi gedwongen om de decibel die uit haar mond komt te ervaren..

Ze zegt met luide stem: Wtf!! Ze moeten blij zijn dat wij ze hier op willen vangen!!! Gaan ze nu ook zeuren dat ze ook hun eigen voedsel willen??? Dit gaat mij echt te ver!!

Ik meng mij niet in de discussie aangezien ik mij al irriteer aan de oordelen die de afgelopen weken op tafel zijn gegooid…. Dus ik blijf op de achtergrond…

Thuis komend ga ik het Net even op om te kijken wat er nou eigenlijk allemaal aan de hand is. Toevalliger wijs vind ik een artikel uit mijn thuisland, waar schijnt, een aantal mannen ontevreden waren over de plaatselijke keuken, zij laaiend waren omdat hun papieren nog niet klaar waren omdat ze verder wilde om hoe je het ook noemt, geluk, stabiliteit of what ever te vinden..

Een ding ben ik het mee eens dat we een gegeven paard niet in de bek moeten kijken, dit geld voor ons en voor iedereen! Maar is het niet een bubbel, propaganda, ik zal je even laten zien dat de vluchtelingen niet van deze aarde zijn maar van ergens ver weg komend nogmaals PROPAGANDA nieuws is??? Lekker haat zaaien??!! Ja!! Dat is de oplossing! Of deze mannen het voor-beeld zouden zijn van alle duizenden mensjes die hun heil ergens anders willen vinden, omdat er dagelijks een bom of explosie in hun nabije buurt neergeknald kan worden???!!

Mijn dochter komt vanavond thuis en verteld dat ze vandaag info heeft gehad, aanstaande donderdag gaat zij via haar opleiding in Amsterdam, mensjes die kersvers in Nederland zijn een dag begeleiden dmv activiteiten. Zij van de school nadrukkelijk de info heeft gekregen met deze mensen voorzichtig om te gaan omdat ze trauma’s hebben opgelopen, verkrachtingen, mishandelingen hebben ondergaan!! Kinderen zonder ouders aanwezig zijn, die vanaf nu gescheiden zijn van de mensen die zij lief hadden en zich waarschijnlijk dan ook heel onveilig voelen in dit koude kikkerlandje.. Hoe erg!

Ja!! Wijs hoor! Om al deze mensjes over een kam te scheren omdat een stelletje in Italië boos zijn geworden op de plaatselijk orde! Wat heeft dit in hemelsnaam met de andere mensjes te maken?? Te idioot voor woorden, hoe kortzichtig kunnen mensen zijn.

Kijk.. Ik snap het wel, er is een hoop angst! Angst om te verliezen, want samen alles delen hoort er natuurlijk niet bij, want Nederland is natuurlijk van ons toch? Schei toch uit! Tis de mens wie de grens heeft neergezet! Ooit ergens heel erg ver in het verleden!

De aarde is niet van ons, wij mogen hier verblijven en daar moeten we allemaal heel dankbaar voor zijn, wij zijn te gast, wij allemaal moeten ervoor zorgen dat onze samen-leef-ing gezond blijft en dat doe je alleen maar door samen er voor elkaar te zijn, elkaar te steunen.. Niet door haat te zaaien, want dat oogst je ooit weer, een voorbeeld naar de ander zijn.. Iedereen benaderen als mens en niet als vluchteling, bruin, geel, groen of zwart!

Zo… Dat is er uit…

#EindeBericht!

9 gedachten over “Mensjes

    Morgaine zei:
    oktober 5, 2015 om 7:40 pm

    Hear Hear!

    Geliked door 1 persoon

    egoecho zei:
    oktober 5, 2015 om 9:40 pm

    Precies dat!

    Geliked door 1 persoon

    Rolf van der Leest zei:
    oktober 6, 2015 om 5:33 am

    Krachtig geschreven. Juist jouw weerzin tegen ‘het over één kam scheren’ zet aan tot groots besef!

    Groeten, Rolf van der Leest

    PS Het is mij even ontschoten of je Myriade bij mij hebt gelezen? Zo niét, dan even doen, Cat.

    Like

    VAN DICHTBIJ zei:
    oktober 6, 2015 om 7:24 am

    Haat zaaien is een van de domste activiteiten vandaag de dag. Lekker klinkt jouw sarcastisch getinte aanklacht daartegen. 🙂

    Geliked door 1 persoon

    internettoerist zei:
    oktober 6, 2015 om 12:40 pm

    Ik ben het hier niet volledig mee eens, sorry. 🙂
    Extreem rechtse gedachten die haat zaaien zijn inderdaad verkeerd en kortzichtig.
    Extreem linkse gedachten die de problemen niet willen zien zijn ook verkeerd en kortzichtig.
    Er zijn inderdaad mensen die dringend hulp nodig hebben, maar er zijn ook heel wat egoïstische profiteurs onderweg naar hier. Volgens mij ligt de waarheid in de midden.
    Nee, ik ga niet nog eens alles verduidelijken hoe ik tot deze mening ben gekomen. 😉
    Het is te vermoeiend om constant hetzelfde te moeten herhalen, om daarna verkeerd begrepen te worden en tot nazi bestempeld te worden.
    Hadden wij geen vrijheid van meningsuiting? Iemand die er zich vragen bij stelt, heeft dat recht. En nee, het is daarom geen nazi of racist.
    Zo… dat is er ook uit… 😉

    Vriendelijke groet

    Like

      Life through Cat's eyes... zei:
      oktober 6, 2015 om 12:50 pm

      Prima!! Ieder zijn gedachte, maar dan nog blijven het mensjes en geen een of ander verschrikkelijk ras wat bij als duivels word bestempeld!

      Like

      Life through Cat's eyes... zei:
      oktober 6, 2015 om 12:52 pm

      Oeps!!! Grrr leuk zon telefoon, btw mensje die als bijna duivels worden bestempeld.. Laten we dit allen gescheiden houden! En ons niet laten LIJDEN door de propaganda dat nieuws heet! En voorop stellen dat er mensjes zijn die hulp nodig hebben omdat…

      Like

        internettoerist zei:
        oktober 6, 2015 om 1:30 pm

        Natuurlijk blijven het mensjes. 🙂
        De propaganda die ik vooral zie, is de problemen verdoezelen. Dat heet inderdaad nieuws.
        Blijkbaar mogen we mensjes met een tintje die vanuit het oosten komen niet bekritiseren. Maar witte mensjes uit het westen mogen de volle lading krijgen. 😀 We zijn allemaal mensjes, laten we elkaar dan ook op gelijke wijze bekijken of bekritiseren. De mensen die hulp nodig hebben, zal ik dan ook met plezier helpen, gelijk van waar ze komen.

        Vriendelijke groet

        Like

Plaats een reactie