Ci vediamo in Paradiso….

Geplaatst op Geupdate op

De laatste keer in het ziekenhuis riep je mij even alleen, je zei “toen je net geboren was, was ik op slag verliefd op je” ik weet het broer, antwoorden ik… Door het brede video 8 camera archief, wie onze moeder ons hele leven heeft verzameld, heb ik voor mijn gevoel duizenden keren de filmpjes gezien waar ik jouw aandacht trok, in de kinderwagen of in mijn wastobbe sessies waar je altijd bij was om je kleine zusje te vermaken..

Toen we wat ouder waren, ondanks ons 5 jaar leeftijd verschil, speelde we altijd samen, van zeeslag, tot stratego, of we maakte beiden een fort van de destijds beroemde plastiek soldaatjes, om vervolgens met onze kanonen lees de lucifersen elkaars fort te bombarderen, dit zou nu overigens zeer kind onvriendelijk zijn.. Uiteraard bij al deze spelletjes had je daar je eigen strategieën om je kleine zusje er in te luizen, want tegen je verlies kon je nooit! Erop of eronder, strijden om niet te verliezen was dan ook in je verdere leven een grote overtuiging geweest.

Die strijdlustige man liet je ook zien op je werk bij de KLM, als Havo afgestudeerde schroomde je niet om te beginnen als lader en losser, want dat hadden wij allebei van onze ouders mee gekregen, je nooit ergens te min voor voelen! Uiteindelijk is alles geschiedenis en heb je door hard werken je doel bereikt!

Buiten je carrière was je ook een familie man, ook gooide je daar op jouw eigenwijze soms wat rebelse manier je strijd in de ring om zoveel mogelijk je gezin en je familie bij elkaar te houden! Alles voor de lieve vrede, was tot het einde jouw levens motto maar zorgde er dan ook voor dat iedereen soms anders in de wedstrijd zat!

Een elftal aan kinderen was je wens, maar helaas heeft het leven je dit niet kunnen geven, of toch wel? Zo riep je altijd tegen iedereen dat je 4 kinderen had ipv 1 want mijn kinderen waren ook jouw kinderen en zo wist je op deze manier de leegte voor jezelf aan te vullen! Mijn kinderen mogen trots zijn op zo een surrogaat vader en oom als jij dat was!

Wij waren samen met je dochter het allerbelangrijkste in je leven, zoals jij dat ook voor ons was…

Diepgang env grenswetenschap….. dat is wat we samen deelde broer.. De psyche van de mens, het hoe, wat en waarom iemand in het leven staat.. Kort hebben wij deze visie van wetenschap gedeeld totdat ik een andere weg insloeg, ik haalde niet meer mijn voldoening en ging mij verdiepen in het onbereikbare, het ontasbare… Ondanks de sterke band die wij hadden konden wij in dit stuk elkaar niet goed vinden… De strijd liep vaak hoog op, het was niet tastbaar voor jou, geen wetenschappelijk feit! Reïncarnatie? Levenslessen? Welnee! Allemaal biologische en chemische stofjes die in het brein ontstaan was jou uitslag van vele discussies die wij hadden!

Maar toch op het eind deelde je mij “nu begrijp ik wat je bedoelde over pap en mam”

Het leven beleefde wij dus op ieder zijn eigenwijze.. Jij de diepgang vanuit Jung en ik vanuit andere wijsgeren.. Maar toch vulde wij elkaar zo mooi aan, een soort van ying, yang maar dan anders!

23 november, op mijn geboorte dag heb je de kracht gevonden om los te laten, het verdriet is inmens, maar wetende dat je nu verlost bent van deze verschrikkelijke ziekte en je daardoor de mensen die je liefhad weer kan omhelsen, zal deze dag toch als een dag van liefde in mijn geheugen geprint blijven!

Buon viaggio amore mio e grazie di essere esestito….

Ci vediamo in paradiso.. xx

Mijn lieve broer.!  Riposa in Pace 05-10-1963 ## 23-11-2015

Advertenties

13 gedachten over “Ci vediamo in Paradiso….

  Morgaine zei:
  november 24, 2015 om 3:18 pm

  Jij was gisteren jarig dus, van harte gefeliciteerd al zal dat niet zo voelen, ik wens jou heel veel sterkte lieve Cat. Met dit verlies, een enorm verlies, hoe prachtig geschreven dit. ❤

  X

  Liked by 1 persoon

  egoecho zei:
  november 24, 2015 om 3:55 pm

  Prachtig geschreven, maar wat moet het ongelooflijk vreemd zijn. Het gemis en dat je zelf je geboortedag viert. Vier het leven en tegelijk verstillen. Ik wens je enorm veel sterkte, Cat.

  Liked by 1 persoon

  Verbinden is lef hebben! zei:
  november 24, 2015 om 4:12 pm

  van hart tot hart en ik begrijp tot in mijn diepste wezen wat je schrijft. Harte groet en knuffel XXX

  Liked by 1 persoon

  brendanieuwenhuizen zei:
  november 24, 2015 om 6:36 pm

  Lieve Cat, wat een mooie lieve, ontroerende woorden

  Like

   brendanieuwenhuizen zei:
   november 24, 2015 om 6:40 pm

   Lieve cat, wat een mooie lieve en vooral ontroerende woorden over jouw broer, de man waar jullie zoveel van houden en waar jullie zo trots op zijn. Zoveel liefde en mooie momenten met elkaar gedeeld, wat een gemis zal dat voor jullie allemaal zijn. Ik wil jullie allemaal heel veel kracht en liefde wensen in dit moeilijke proces, afscheid nemen bestaat niet en verbonden zullen jullie altijd zijn, maar wat een verdriet zal dit voor jullie zijn. Heel veel liefs en dikke knuffel van mij

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s