Accepteer wat je niet kan veranderen.

Geplaatst op Geupdate op

Accepteer wat je niet kan veranderen.

Een soort van lijf spreuk wie de afgelopen jaren en ook weer dit jaar volmondig aanwezig is geweest. Een ieder zijn eigen keuze heeft, daar jij en ik, niets over te vertellen hebben. Als je je daar aan ergert het dan meer iets over jezelf zegt dan over de ander.

Daar een verwachting kan zijn hoe de ander zich naar jouw waarheid zou moeten bewegen omdat jij dit zo vindt. Daar een overtuiging in heeft opgebouwd, voor jezelf etiketten hebt opgeplakt.

Maar waarom zou de ander zich moeten bewegen zoals jij dit doet? Vraag jezelf dan af of de ander dan mag zijn zoals hij of zij werkelijk is? Wat doet dit dan met je?

Mag jezelf überhaupt wel zijn wie jezelf werkelijk bent?

Komt er strijd naar boven? Wil je het er niet mee eens zijn? Wat voor toegevoegde waarde zou het hebben als je er tegen in gaat? Je zal er alleen maar moederlozer, bozer en geïrriteerder van raken!

Hoe mooi zou het zijn, als je kan zien dat een ieder zijn (leer) weg heeft of dit nu in jouw ogen goed of slecht zou moeten zijn?

Er een gemiste kans is voor de ander als je continue in zijn eigen wedstrijd wilt bemoeien, je diegene niet de mogelijkheid geeft te groeien waar het allemaal voor bedoelt is.

Hoe mooi zou het zijn als je naar jezelf zou durven kijken, situaties van binnen uit bekijkt in plaats van het te projecteren naar de buiten wereld? Verwachtingen los mag laten zodat de teleurstelling uit zal blijven?

Zou 2016 er dan niet alleen maar nog mooier op worden?

Ik denk van wel 🙂 Ik ga op vertrouwde voet verder…

Doe je met mij mee?

Graag zou ik onderstaande link met jullie willen delen, het is een video van de Soefidans, een dans zoals in de oude traditie van het Soefisme werd gedanst. Door om je as te draaien met een hand omhoog en een naar beneden wijzend je de verbinding maakt met het aardse en het goddelijke.. Je met andere woorden een bent met alles en het vertrouwen hebt met alles wat Is! Toepasselijk met de tekst boven, vind ik zelf 🙂

Soefidans

Advertenties

12 gedachten over “Accepteer wat je niet kan veranderen.

  shivatje zei:
  december 22, 2015 om 2:47 pm

  Ik doe zeker mee. Want dan laat je ook dingen los, en naargelang kan je ze wel terug oppikken als de tijd ervoor klaar is.
  Mooie tekst.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  Verbinden is lef hebben! zei:
  december 22, 2015 om 2:50 pm

  Dankjewel, ik weet het wel zeker!💜💋💋💋

  Liked by 1 persoon

  egoecho zei:
  december 22, 2015 om 9:18 pm

  I’m in! 🙂

  Liked by 1 persoon

  Morgaine zei:
  december 22, 2015 om 9:42 pm

  Ik doe zeker mee, deed ik al, en als het niet past bij mij of ik niet bij de ander, dan laat je elkaar gewoon los toch? Heb ik ook gedaan in het afgelopen jaar, iets wat eigenlijk al aangekondigd werd, omdat ik niet mocht zijn wie ik ben… als men probeert jou te veranderen en te vertellen hoe je je haar zou moeten dragen of welke kleding wanneer bla.. dan ben ik al snel klaar.

  x

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s