Nosce te ipsum ( ken uzelf )

Geplaatst op Geupdate op

Fijne dagen en sterkte, het zal wel moeilijk worden? Afgelopen weken heb ik dit meerdere malen mogen horen van de lieve mensen om mij heen. Is verdriet en gemis te koppelen aan een bepaalde dag, een bepaald moment?

Als mens doen wij dit vaak, associëren, een bepaalde ervaring verbinden met wat je van binnen voelt.  Dat kunnen geluksmomentjes zijn, maar ook momenten van boosheid, verdriet en angsten! Zelf bepaalde woorden waar voor jou een lading op zit, zal een gevoel van…. kunnen creëren

Zo terug voelend zijn deze dagen heerlijk chill geweest, waarvan ik dag twee als enorm gezellig heb ervaren met vrienden.

Voor mij zijn het momenten zoals boven al genoemd waar ik voor mij een associatie mee maak! Er een beeld, als ik langzaam weg val om in slaap te komen, waardoor er herinneringen naar boven komen, zodat er even een traan over mijn wangen vloeit en daardoor ik het gemis voel, even het besef in daalt dat hij er echt niet meer is.

Dus… voor mij persoonlijk maken feestdagen geen koppeling met een gevoel van gemis. Dit omdat ik met deze dagen geen verbinding heb, geen associatie heb.

Samen met mijn dochter naar de kerst special van All You Need Is Love kijken en daar het platform met dansende KLM meisje zie, mij wel diep van binnen raakt, denkend dat hij deze opname niet meer beleefd heeft vanuit zijn kantoortje!

Door je bewust te zijn van de associaties die je maakt kan je een deel van je kanten die je niet van je zelf kent ont-dekken. Vaak zijn gevoelens en emoties onbewust. Door het letterlijk  Ont-dekken van deze zogenaamde schaduw kant, kan er ruimte komen in je systeem, in je leven.

Hoeveel mensen lopen rond met gevoelens waar ze niets van af weten, waar het vandaan komt? Onbewuste associaties maken, die, lees emoties, gevoelens, vervolgens dagen, jaren lang in de weg kunnen zitten.

Het mooie van dit onderzoeken is om te kijken of in dit geheel er een rode draad loopt, je kan zien of daar verbanden zijn, zodat je je Levenslessen eruit kan halen. Je Levenslessen herkennen is het meest waardevolle wat je mag zien als je op zoek bent naar jezelf. Daardoor zal je gebeurtenissen erkennen, kunnen veranderen, accepteren en het meest bevrijdende van alles, het kunnen loslaten…

Nosce te ipsum ( ken uzelf )

Leuk huiswerkje voor het nieuwe jaar?

Waar bewust of onbewust associeer jij je mee?

Advertenties

6 gedachten over “Nosce te ipsum ( ken uzelf )

  brendanieuwenhuizen zei:
  december 30, 2015 om 1:09 pm

  Wat ben je toch een mooie wijze vrouw lieve Cat ❤ Geluk en verdriet gaan samen hand in hand, ik wens jullie alvast een heel mooi 2016 ❤❤

  Liked by 1 persoon

  egoecho zei:
  december 30, 2015 om 4:43 pm

  Inderdaad: alles bestaat naast en met elkaar. Mooi en treffend geschreven Cat. xx

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s