Over-tuigend de ring in…

Geplaatst op Geupdate op

Daar sta je dan een beetje flabbercasted, uit de ring geslagen, die ring die je zo zorgvuldig voor jezelf had ingericht zodat je dacht hier de aankomende tijd wel mee voort kon gaan. Zachte kussentjes voor de ontspanning, de uitgeselecteerde sociale contacten waarvan jij dacht daar energie van te krijgen, dit zowel privé en werkgerelateerd. Dit zou je niet meer, althans voorlopig, de strop om doen.. Vallen en opstaan vanuit die ouderlijke overtuiging moet nu toch wel eens uitgezuiverd zijn toch?

Het ging je aardig af, bijna voor de wind zou je zeggen. Uiteraard waren daar de Niagrafalls nog dagelijks of wekelijks aanwezig, maar dat boeide je niet zo, dat is het proces en dat mocht er zijn. De geest en het fysieke lichaam kon het aan, wat willen we nog van het leven…

Tot, tot dat het leven je even laat voelen of je dit wel helemaal strak tot in de puntjes voor jezelf geregeld had, je in ene weggeblazen werd. Al trillend op je benen kon er geen zinnig woord uitkomen, daar waren eigenlijk achteraf ook geen woorden voor. Vrij direct voelde jij je uit je illusionaire kracht getrokken worden wie je voor jezelf had gecreëerd.

Maar toch, zoals jij bent, begon je etmaal na etmaal je af te vragen wat jouw aandeel was, wilde je jouw verhaal kwijt, zoals altijd de waarheid boven tafel krijgen. De tegenspelers luisterde niet en dat frustreerde je. “zien jullie dan niet wat ik zie”

Door alle consternatie werd het bos wel heel erg groot en het enige wat je nog kon doen was zuchtend van levensmoeheid het spectakel aanschouwen…

Na wat afstand te hebben genomen en wat sparren in de ring lach je nu het leven weer een beetje toe… Deze projectie even nodig was om te laten zien dat het om jou gaat, je er mag zijn om wie je bent ondanks dat de ander dit niet kan zien.

Voelen, de enige manier was om je wakker te schudden, dat er grenzen aangegeven mochten worden niet alleen op fysiek niveau. De loyalist even op bezoek mag gaan bij de criticus zodat daar een balans gevonden mag worden. De criticus ook een deel van jou is en deze niet alleen maar zijn gang laten gaan in je veilige onvoorwaardelijke omgeving. Je dit eng vind, je de overtuiging hebt dat er dan een verkeerd beeld van jou wordt gecreëerd en zij anders tegen je op gaan kijken. Je doet Jezelf daar zo te kort mee ..

Je juist als je uit balans bent je nog meer getriggert wordt op dat wat je mag leren, denkend dat je ze wel meester bent maar toch even op een subtiele wijze je er aan herrinert wordt dat het lijntje tussen hoofd en hart weer even hersteld mag worden..

De overtuigingen  zo vastgeroest zijn ondanks ze al wat jaartjes uit gekristaliseerd worden, ze toch, zo nu en dan als een dik vet oud patroon de kop op steken. Dat loslaten een reis op zich is, wij gelukkig op aardsniveau tijd en ruimte tot onze beschikking hebben….

Advertenties

7 gedachten over “Over-tuigend de ring in…

  Verbinden is lef hebben! zei:
  maart 9, 2016 om 9:07 pm

  Een dikke LIKE! Elk woord elke zin en die ontdekking en het inzicht wat daar weer uit voort komt..ik LIKE 😀
  Het zal blijven komen, het zal blijven gaan en dat op en neer enzooo. Wat zijn ze eigenlijk leuk die tegenspelers en ook knap hihi kusssssss en knuffffff X

  ps Zullen we als het lente is geworden een keer op een loungebank in een strandtent met zicht op zee live sparren over al onze geschreven blogs? Lijkt me top ❤

  Liked by 1 persoon

  egoecho zei:
  maart 10, 2016 om 7:50 am

  Treffend je worsteling onder woorden gebracht. Sterk beeld!
  Waar je ook naartoe gaat en via welke weg: het maakt niet uit. Jouw weg, jouw tijd, jouw zijn. Dank je voor het delen, Cat xx

  Liked by 1 persoon

  brendanieuwenhuizen zei:
  maart 11, 2016 om 9:35 am

  Mooi geschreven lieve Cat! Een hele dikke knuf van mij, mooie vrouw die je bent! 💞💞

  Liked by 1 persoon

   Life through Cat's eyes... zei:
   maart 11, 2016 om 10:31 am

   Dankjewel lieve Bren.. soms door het opschrijven en onderzoeken van kan er heel wat gebeuren 🙂 maar goed, dat hoef ik jou niet te vertellen hihi 🙂 💚 Knuff!!!

   Liked by 1 persoon

    brendanieuwenhuizen zei:
    maart 11, 2016 om 7:04 pm

    ❤❤

    Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s