Onbegrensd voelen…

Geplaatst op Geupdate op

Soms heb je van die weken dat het allemaal helderder wordt, alsof eindelijk die mist die rond een meer ergens in een kolossaal bergketen zich oplost, de zon zich eindelijk laat zien.. De stuiterbal, de onrust bij het wegtrekken van de schaduw die de mist had gecreรซerd eindelijk wat minder zwaar aanvoelt… Bevrijd nog niet, dat geef ik toe, maar alleen het schrijnende inzicht waar ik mee geconfronteerd word er wel voor zorgt dat mijn navigatie weer enigszins contact heeft met mijn innerlijke GPS..

Waar ik dan wel weer blij van wordt is dat ik voor de zoveelste x weer inzie dat de invloed van de bril die je op dat moment op je neusje hebt zoveel te betekenen heeft..

Wij als mens willen elke x alles buiten ons zelf zoeken, als er issues zijn wijzen we eerst met de beroemde vinger ipv eerst even naar binnen te gaan en te zien wat de situatie met ons doet..

‘Ja! Maar zij beschuldigde mij van dat, of  ‘zij gingen zo asociaal uit hun dak, 

Uiteraard mag je situatie niet direct bagatelliseren, ook de andere partij zal zijn aandeel mogen zien, maar is dat onze verantwoording? Onze verantwoording is hoe wij op situaties reageren, om te voelen en te kijken wat het met jou doet!

In welke bubbel, patroon of overtuiging schiet jij?

Door te kijken, naar binnen te gaan, te voelen en te onderzoeken wat bepaalde situaties met jou doen is de mogelijkheid daar om uit je onwetendheid stappen.. De kijk op de wereld veranderd alleen door in te zien dat alleen jouw reactie, gevoel kan veranderen op situaties..

De wil om de ander te veranderen lost niet datgene op wat jij van binnen voelt!

Jaren lang heb ik gevochten tegen mensen die enorm autoritair bijna narcistisch waren.. Continue ging ik de strijd met ze aan omdat mijn onmacht, onzekerheid, zelfvertrouwen, het niet gehoord, gezien worden,  niet optimaal waren om in te zien dat juist deze thema’s aangereikt werden om naar te kijken.. Ik wees elke x naar de buitenwereld en gaf de schuld aan hen, want zij hadden mij pijn gedaan, ik voelde mij een slachtoffer op en top!

Struisvogelen heeft totaal geen zin, het leven zal je continue de zelfde ervaring, weliswaar in een ander jasje, de les, de confrontatie aanreiken net zolang jij ziet dat er maar een weg bestaat. De weg van zelfverantwoording, die altijd naar binnen gaat!

Waarschijnlijk zullen mensen of situaties waar jij weerstand op had nooit veranderen maar door te werken aan jezelf zal het beeld van wat je van jezelf hebt en die van de wereld veranderen, bijgesteld worden. Hierdoor zal je niet meer getriggert worden zoals dit in het verleden is gebeurt..

Oke, soms komt zo een lesje wel eens terug om te kijken of je het allemaal wel goed geleerd hebt! Of misschien mag je even wat verdieping in de stof krijgen.. Er zijn een aantal lessen wie continue gewoon weg terug komen omdat wij daar nou eenmaal ooit een keuze in hebben gemaakt. Ik zeg altijd gekscherend, tja! Volgende keer toch beter die kleine lettertjes lezen! Lol ๐Ÿ™‚

Verlichting, bevrijding, onbegrensd voelen… Tja, dat willen we toch allemaal!

Enlightenment is, exploring your on darkness..

 

 

C1B6075E-EB12-4FAA-88D5-3D25EB719D92.jpeg

 

Advertenties

7 gedachten over “Onbegrensd voelen…

  Verbinden is lef hebben! zei:
  mei 16, 2016 om 11:50 am

  Wow….gaaf…..mooi…..verbinding. …herkenning. Ik koester deze woorden en neem ze mee op mijn weg. Dankjewel lieve Cat โค๐Ÿ’™๐Ÿ’š๐Ÿ’›๐Ÿ’œ๐Ÿ’•

  XXX

  Liked by 1 persoon

  egoecho zei:
  mei 16, 2016 om 8:32 pm

  Grenzeloos vertrouwen ๐Ÿ™‚

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s