Laat jij ook wel eens los?

Geplaatst op Geupdate op

Loslaten hoe doe je dat! Een thema waar al duizenden artikelen over geschreven zijn en waar nog steeds geen eenduidig antwoord op gegeven kan worden, althans vanuit mijn perspectief..

Wij hebben allemaal verschillende levensthema’s waar we aan mogen werken, dus sowieso zal er voor ieder een ander antwoord of handboek zijn..

Ik denk dat kreten zoals, je moet het accepteren, niet echt de juiste weg kan zijn, omdat door alleen te accepteren daar geen onderzoek vooraf is geweest!

Maar ja, waar begin je? Als ervaringdeskundige kan ik wel zeggen dat het niet in een dag gaat en soms zelfs niet in een jaar… Uiteraard ligt het van het geaccepteerde af, de ene ervaring is natuurlijk de andere niet.. Sterker nog, als het een levensthema betreft kan het bijna zo zijn dat loslaten een rode draad blijft in je leven…

Maar goed ik wijk uit…. Hoe doe je dat toch dat loslaten… ? Belangrijk is om te onderzoeken wat het is waarom je in bepaalde situaties, ervaringen niet kan accepteren, aangezien dit de eerste stap maar ook de laatste stap is tot loslaten. Voordat je überhaupt gaat beginnen is het noodzakelijk om te zien dat er herkenning is wat er speelt en je dit ook niet onbelangrijk ook erkent.. Zonder deze twee stappen zal er nooit een stap naar het proces van loslaten geïnitieerd kunnen worden.

Dus tussen herkenning en loslaten ligt een weg naar onderzoeken, dit is voor een ieder verschillend en zelf kennis op dit gebied is dan ook erg belangrijk.. Zonder zelfkennis wordt de weg die je ingaat erg moeilijk omdat het belangrijk is om naar binnen te gaan..

De persoon die je nu bent is een gevormd mens, toen je geboren werd was je niet de persoon die je nu bent, of eigenlijk deels wel natuurlijk als we ook van vorige levens mogen praten. Gaande weg ben je gevormd door je ervaringen, je opvoeding, je cultuur en de maatschappij waar je in opgroeide, je verdriet, je teleurstelingen enz… Dit alles is heel belangrijk om te onderzoeken om uiteindelijk te begrijpen waarom jij als mens zo moeilijk kan loslaten.. Door dit alles te onderzoeken zal zich misschien een rode lijn openbaren die dwars door jou leven speelt, thema’s die terug komen, deze kunnen vaak de sleutel zijn tot inzicht in loslaten van bepaalde situaties..

Vorige week heb ik een prachtige en o zo kwetsbare documentaire gezien van de actrice Halina Reijn Zij vertelde haar levens verhaal en hoe haar gezin situatie was bij haar ouders thuis… Aangezien ik veel met de numerologie werk kon ik het niet laten om voor mijzelf een beeld te creëren vanuit haar verhaal wat haar levensthema zouden kunnen zijn. Wat heel opvallend was is dat zij zich niet kon binden aan een relatie maar dit voor zichzelf niet kon accepeteren en ook niet loslaten. Deze overtuiging kwam vanuit haar opvoeding doordat haar ouders gingen scheiden en haar vader voor haar gevoel haar in de steek had gelaten .. Hoppa! Daar heb je een overtuiging! Mannen zijn niet te vertrouwen! Ze gaan toch altijd weg! Wat doe je als mens? Ipv dat je je opensteld voor relaties, bouw je lekker een muur om je heen en laat je niemand toe, dit gebeurt eigenlijk altijd in het eerste moment op onbewust niveau,  tot dat je uiteraard op zelfonderzoek gaat er licht op gaat schijnen waardoor dit alles op een bewust niveau zich openbaart .!

Na de documentaire ben ik even gaan kijken wat haar numerologische thema’s zijn. Geen verassing, vond ik 🙂 zag ik dat zij o.a een thema van loslaten, accepteren en de verbondenheid in relaties als levenslessen heeft. Wat ik hier mee wil zeggen is dat vanuit de psychologie het belangrijk is om overtuigingen en conditioneringen te onderzoeken maar vooral belangrijk te beseffen dat er levensthema’s wie op esoterisch niveau nog op een dieper niveau bekeken kunnen worden.

Loslaten … Tja… voor ons ieder toch wel een dingetje.. ❤

Advertenties

7 gedachten over “Laat jij ook wel eens los?

  egoecho zei:
  mei 31, 2016 om 9:52 pm

  Alleen al het accepteren dat loslaten zelfinzicht en dus tijd vereist…misschien wel een leven lang. Ik vind dat zelfs wel een geruststellend idee 🙂

  Liked by 1 persoon

   Life through Cat's eyes... zei:
   juni 1, 2016 om 4:29 am

   Dat je er een leven voor krijgt? Hmm tja! Zo kan je hem ook zien, alhoewel ik weet dat elke les die niet verwerkt wordt in een dikker jasje, misschien wel metvwat stekels op je bordje wordt geschoven pff .. ook al weer wetende dat de thematiek wel blijft 🙂 lekker tegen-strijdig hè haha .. leuk woordspel en thema om ook eens naar te kijken :)))

   Liked by 1 persoon

  Sandra de Koning - van de Pol zei:
  juni 5, 2016 om 9:42 am

  Dat je er een leven voor krijgt, ook dat geeft rust ;-))
  Mooi zoals je dit beschrijft, het laat mij weer even
  stil staan, heel even en dan neem ik zo een duik
  in het zwembad ook dat helpt om te laten…

  Fijne dag voor jou!

  Liked by 1 persoon

   Life through Cat's eyes... zei:
   juni 5, 2016 om 9:50 am

   Dank voor je mooie woorden, en hoe wonderlijk het is als ik mijn schrijfsels opschrijf word ik er ook weer even aan herrinert Hoe het allemaal in zijn werking gaat 🙂 soms slokt het leven je zo op dat je weer even terug moet gaan, stapjes achteruit 🙂 Geniet lekker van je Zenzwem 🙂 Fijne mooie dag ook voor jou xxx

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s