Lichter…..

Geplaatst op Geupdate op

Je weet wel, dat je bijna bang bent om het te ervaren omdat het te goed voelt, het voelt of niets meer kan gebeuren, je eindelijk uit die donkere nacht bent gestapt waar je al tijden in verbleef. De zon weer elke dag schijnt ondanks de regen van de afgelopen week. Je weer heerlijk zoals van ouds overal die humor van in ziet, ook bij de grootste uitdagingen die het leven je geeft. Angst om daar met volle teug van te genieten omdat je bang bent dit gelukzalige gevoel weer te verliezen. Want ja! Ook dat heeft het leven je laten zien, alles is ten allertijde relatief, er is een tijd van komen en een tijd van gaan!

Je was even vergeten hoe licht het leven kan zijn, je dit al eerder hebt ervaren, maar nu is het gevoel toch anders. Of die donkere nacht nodig was om het laatste wat er in dat specifieke rugzakje zat leeg te maken om verder te kunnen gaan. Of je je hele kleding kast opruimd hebt en daar 90% van weg hebt gedaan omdat het er niet meer toe doet, het niet meer nodig is. Ja! Dat ruimtelijke gevoel, gevoel van vrijheid, je longen weer vol kan maken met zuurstof zonder dat je moeite hebt om deze in te ademen, of zoiets.

Je nu niet meer kan voorstellen hoe je overleeft heb in de relatie in het gezin waar je bent opgegroeid. Je je altijd al een buiten beentje heb gevoeld en nooit begreep waarom. Je nu alle balast heb terug kunnen geven, je inziet dat zij de oude tijd belichaamde. De oude tijd van drama, macht, mannelijk, strengheid, hardheid, waar het Ego flink zijn werk heeft kunnen doen.. Deze je nog in de wereld ziet maar voor jou geen plaats meer is. De nieuwe tijd jouw nieuwe waarheid is geworden en je ziet dat niet alleen jij plaats heb mogen maken voor deze nieuwe werkelijkheid. Er steeds meer mensen opstaan en zien dat alleen door het legen van je rugzak, het verwerken van je balast, een andere kijk naar jezelf en de wereld kan ontstaan.

Hoe zit het met jou? Heb jij al jouw nieuwe jij, de nieuwe tijd omarmt?

Advertenties

10 gedachten over “Lichter…..

  egoecho zei:
  juni 18, 2016 om 7:41 pm

  Oud of nieuw, licht of donker, dag of nacht: jij bent jij. En dat is alleen maar goed.

  Liked by 1 persoon

  Life through Cat's eyes... zei:
  juni 18, 2016 om 8:12 pm

  šŸ™‚

  Like

  brendanieuwenhuizen zei:
  juni 18, 2016 om 10:30 pm

  Heel mooi weer Cat! ā¤

  Liked by 1 persoon

  Verbinden is lef hebben! zei:
  juni 19, 2016 om 12:03 pm

  Mooi geschreven Cat. Ik hou van je woorden, ze komen binnen. En dat doet wat. Je vraag is mooi. Nee, omarmen lukt me nog niet. ik ben aan het loslaten, keuzes maken, vallen en weer opstaan. Maar het moment komt, I’m sure. Dankjewel lieverd, knuff van mij ā¤

  Liked by 1 persoon

   Life through Cat's eyes... zei:
   juni 19, 2016 om 4:38 pm

   #bloos šŸ™‚ ik benoem mijn rugzakje ook als

   Like

   Life through Cat's eyes... zei:
   juni 19, 2016 om 4:42 pm

   Pffff haha stomme tablet šŸ™‚ Dus, ik benoem het rugzakje ‘het specifieke rugzakje’ omdat ik mij er bewust van ben dat de ui meerdere lagen heeft… wat ik wel weet is dat ik een aantal patronen uit die oude tijd heb doorbroken.. Niet in de wereld sta om macht te vergaren, te onderdrukken vanuit omacht en drama… Dat heb ik mogen loslaten.. maar dat er weer nieuwe uitdagingen op mijn pad komen is natuurlijk zeker šŸ™‚ Maar weet je, de nieuwe tijd kan je best omarmen ondanks je nog niet alles hebt losgelaten, dat is trouwens een utopie.. Dus geef mij een hand dan huppelen we er samen doorheen šŸ’œ

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s