Social zombie…

Geplaatst op Geupdate op

Oké, ik geef het rijkelijk toe, ik ben gadget geil, kweet nie of deze term bestaat maar die heb ik voor mijzelf in al die jaren verzonnen. Het liefst is het de Appel, al ga ik dan sterk tegen mijn principes in aangezien ik niets heb met machthebbende bedrijven, ook al lusten de Jappaners en de Chinezen daar ook pap van.. Maar een schrale troost is dat mijn budget niet zodanig is dat ik maandlijks honderden euries overhou om dat spulletjes te kopen en ik ook eigenlijk eerlijk gezegd het een doodzonde vind om 600 euries uit te geven voor een Appeltje die eigenlijk voor de dorst had moeten zijn 🙂 Maar ons kent ons ben ik een tevreden mens en doe ik graag aan recyclen waardoor ik type 4 en nu type 6 heerlijk mag af raggen tot de dood ons scheid!

Maar daar wilde ik niet naar toe!

Laatst riep ik geïrriteerd, ‘ bij jou volgende incarnatie zal ik daar boven er persoonlijk voor zorgen dat dat ding direct wordt geïmplanteerd in je hand pfff grom #@$&*%₩¥ ‘ Oke! Tuurlijk zit ik ook op mijn Appeltje en vind ik het fijn om appjes te lezen, potje Word Feud te spelen of even een snap erdoor heen te gooien! Maar wtf!! 24/7  deze zo genoemde Cyberfrenie (even opgezocht) lijkt mij steeds erger te worden, of is het nu dat ik mij er bewust van wordt en de irritatie grens zich laat zien!

Zo heb je nu, om het allemaal leuker te maken de run op de Pokemons! Op zich voor het vast lopende kind die alleen nog maar achter de beeldbuis en zijn playstation zit, eindelijk uit die luie stoel worden gebonjsoerd een uitkomst zou je zeggen. Al ben ik blij dat ik geen tieners meer heb, want zo rondswervend van de ene uithoek naar de andere uithoek van ons Almere lijkt mij het ook niet echt veilig voor onze jeugd, al dan niet al zombiend ( bestaat dat woord 🙂 ) door de straten, over de busbaan zonder enig besef van wat er buiten hun gebeurt.

Dus al met al vind ik het zeeeeer ongezellig om in gezelschap de virtuele buitenwereld ter handen te nemen! Fysiek, emotioneel, mentaal contact wil ik! Elkaar kunnen aankijken, zien wat er gebeurt op het snoetjes als je met iemand communiceerd! Regel nummer 1 bij ons aan de keukentafel is dan ook #nomobilealoud# helaas moet ik dat wel iedere avond nogmaals herhalen, maar Kids blijven Kids niet als je dit niet hoeft te doen!

Einde bericht, of was het mijn frustratie/irritatie 🙂

Advertenties

9 gedachten over “Social zombie…

  shivatje zei:
  augustus 8, 2016 om 6:14 am

  Spijtig dat heel wat mensen meer naar een scherm aan het kijken zijn, dan dat men echt sociaal contact nog heeft.

  Aum Shanthi

  Liked by 1 persoon

  egoecho zei:
  augustus 8, 2016 om 6:36 am

  Herkenbaar natuurlijk. Ik maak me er helaas ook te vaak schuldig aan. En ik betrap mezelf steeds vaker op hoe irritant het is. Van mezelf en anderen. Meest hilarisch is de trein in de spits: iedereen is zoals op de foto. Behalve ik op dat moment. Precies om die reden laat ik mijn phoney dan voor wat ie is – ik maak mezelf dan wijs dat ik erboven sta 🙂 tja…
  Al met al is het veelzeggend. Kind of volwassen, we are the living Phonebies! 🙂

  Liked by 1 persoon

  egoecho zei:
  augustus 8, 2016 om 8:15 am

  Guilty pleasure pur sang 🙂

  Liked by 1 persoon

  Verbinden is lef hebben! zei:
  augustus 9, 2016 om 4:09 pm

  Hahahaha ik moest erg lachen …herkenbaar op allebei de fronten. Persoonlijk contact en mobiel contact. Heerlijk!!! 😃

  Liked by 1 persoon

  Villasappho zei:
  augustus 17, 2016 om 9:21 pm

  Amen to that! Ook leuk weglopen of wat anders gaan doen als mensen opeens een berichtje moeten sturen tijdens het gesprek.

  Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s