Spiritueel of paranormaal, beide zijn niet het zelfde

Geplaatst op Geupdate op

Als ik soms wat over mijzelf vertel, wat mijn passies zijn in het leven, vertel ik vrijwel altijd dat persoonlijke ontwikkeling mijn passie en levenwijze is.. Vroeger benoemde ik dit alle onder spiritueel zijn maar in de loop der jaren zag ik dat mensen mij associeerde met zweefteven, het paranormale of het medium schap! Ik begon mij daar best wel aan te irriteren, niet omdat ik iets tegen paragnosten heb maar omdat ik veel teveel onwetendheid op dit gebied heb gezien waardoor ik daar niet mee vergeleken wilde worden..En dit ook niet is wat spiritueel zijn inhoud.  Spiritueel zijn heeft voor mij een totaal andere betekenis en wie had dit beter kunnen uit leggen dan mijn lieve vriendin Sylvia Nieuwenhuijzen… Onderstaand de uitleg die ik graag met jullie wil delen…. ❤

 

drop

 

SPIRITUEEL OF PARANORMAAL, BEIDE ZIJN NIET HETZELFDE

Veel mensen zijn tegenwoordig met spiritualiteit bezig. Toch wordt spiritualiteit vaak verward met paranormaal terwijl het twee verschillende dingen zijn. Helaas krijgen wij (te) vaak mensen op consult die behoorlijk in de war zijn geraakt door een bezoek aan een willekeurig medium of paragnost. Ik zal het verschil proberen uit te leggen tussen spiritueel en paranormaal.

Wat is spiritueel? Spiritualiteit heeft te maken met hoe we in het leven staan, hoe we naar de dingen kijken en hoe we handelen. Spirituele mensen zijn bezig met bewustwording en nemen eigen verantwoording voor hun beslissingen. Vaak zijn spirituele mensen zeer betrokken mensen en handelen vanuit hun hart, hun intuïtie en hun gevoelsleven neemt vaak toe. Spirituele mensen willen goed doen voor de maatschappij, de mensheid, de dieren en de aarde. Spirituele mensen zien ervaringen in het leven als iets waar ze van kunnen leren en zo zich weer verder kunnen ontwikkelen of groeien. In spiritualiteit kun je groeien, veel spirituele mensen verdiepen zich in de esoterie en komen steeds dichter bij de kern van het leven. Hoe meer je je in de esoterie verdiept, hoe meer je groeit en ontwikkelt. Een ver ontwikkelt spiritueel persoon kan als een wijs persoon worden gezien.

Wat is paranormaal? Als je paranormaal begaafd bent kun je dingen zien, horen, ruiken, proeven of dingen weten die andere, niet paranormaal begaafde mensen, niet kunnen. Soms kun je overleden mensen of dieren zien en soms kun je met overledenen communiceren. Ook je paranormale gaven kunnen zich verder ontwikkelen. Naarmate je er in vordert zal je steeds helderder kunnen waarnemen.

Als je spiritueel bent dan ben je niet persé ook paranormaal maar het kan wel. Als je paranormaal bent dan ben je niet direct ook spiritueel maar je kan je er wel in ontwikkelen. Er zijn paranormale mensen die zich spiritueel noemen terwijl zij toch niet spiritueel of esoterisch ontwikkelt zijn. Mediums en paragnosten zijn paranormaal maar zijn niet altijd spiritueel ontwikkelt, of maar tot een bepaald niveau. Zij geven ‘boodschappen’ door aan mensen die bijvoorbeeld bij hen op consult komen. Zij vertellen soms hoe de toekomst er uit gaat zien op bijvoorbeeld relationeel of financieel gebied of hoe je zou moeten leven of zou moeten handelen. Een medium zal de boodschappen doorgeven van de overledenen die op dat moment ‘doorkomen’ bij het medium. Veel mensen hechten enorm veel waarde aan de woorden of uitspraken van een medium of paragnost. Toch wil het niet zeggen dat dit altijd ‘wijze’ woorden zijn, dit hangt samen met hun eigen ontwikkeling van wijsheid. Vaak kunnen de boodschappen van een medium wel als troost worden ervaren. Maar ook gaan mensen naar mediums of paragnosten met vragen op het gebied van persoonlijke ontwikkeling. Een paranormaal begaafd iemand die niet spiritueel of esoterisch voldoende ontwikkeld is zal dus ook op zijn niveau antwoorden geven op jouw vragen. Ook de boodschappen van de overledenen zullen niet verder rijken dan het niveau van het medium of de paragnost.

Wil je jezelf verder ontwikkelen, wil je groeien in je persoonlijkheid en wil je daarin begeleid worden, ga dan op zoek naar iemand waarvan je weet dat deze persoon zelf ook ontwikkelt is. Stap niet zomaar naar binnen bij iemand, je mag best kritisch zijn. Helaas is het spreekwoord (te) vaak van toepassing: ‘In het land der blinden is één oog koning’.

Een medium of paragnost wordt al snel gezien als iemand die knap is en veel kan want hij weet zoveel. Onterecht worden soms mediums en paragnosten op een voetstuk gezet omdat de meeste mensen zelf niet over een actief ontwikkelt zesde zintuig beschikken. Toch is het als medium of paragnost niet heel moeilijk om de boodschappen van overledenen door te geven, kwantiteit wordt hierbij vaak verward met kwaliteit. Wij krijgen in onze praktijk helaas geregeld mensen die zich hebben laten adviseren door mediums of paragnosten waardoor hun problemen alleen maar groter zijn geworden. Voordat je bij iemand een afspraak maakt, wees kritisch, stel die persoon gerust allerlei vragen om te kijken wat hij of zij nou echt voor je kan betekenen.

Sommige mediums of paragnosten bieden ook cursussen aan om jezelf te ontwikkelen tot medium. Wees uiterst kritisch voordat jij je inschrijft voor zo’n cursus. Bedenk bij jezelf of jij echt wel in contact wilt met overledenen, niet iedere overleden persoon is je lieve dierbare familie, je kan ook nare ervaringen krijgen, wees je daarvan bewust. Ook hier geldt weer dat wij helaas (te) vaak mensen op consult krijgen die behoorlijk in de war zijn geraakt door zo’n cursus. Dus ook hier, wees kritisch en bedenk waarom jij zo’n cursus zou willen doen. Sta je helemaal achter je besluit om zo’n cursus te gaan doen, ga dan op zoek naar een goed en betrouwbaar adres waarvan jij zeker weet dat je goed begeleid gaat worden!

Bron: Een liefdevolle groet,
Sylvia Nieuwenhuizen

http://www.ronaldnieuwenhuizen.nl

 

 

 

Bron: http://www.trans4mind.com/quotes/quotes-spiritual.html

Advertenties

5 gedachten over “Spiritueel of paranormaal, beide zijn niet het zelfde

  egoecho zei:
  augustus 21, 2016 om 7:38 pm

  Een allesbehalve zweverig verhaal. Nice one! 🙂

  Liked by 1 persoon

  Jackles zei:
  augustus 22, 2016 om 7:54 pm

  Veel mensen die zichzelf medium of paragnost noemen, zijn juist niet heel intelligent… Sorry dat ik generaliseer. Maar wanneer iemand een ander gaat vertellen wat zij of hij zou moeten doen, gebaseerd op wat diegene heeft ‘gezien’ in de toekomst, ontneemt de ander de kans om te leren van de ervaring en om haar of zijn eigen keuze te maken.

  Lieve mediums en paragnosten, laat mensen hun eigen keuzes maken. Ook al zou je ‘doorkrijgen’ dat degene die op consult komt zijn neus stoot. Dat heet ‘het leven’ en je leert er als het goed is van. Gun mensen hun ontwikkeling.

  Liked by 1 persoon

   Life through Cat's eyes... zei:
   augustus 22, 2016 om 7:59 pm

   Kijk! Wijze woorden, zo sta ik er ook in! Je ontneemt de les en vooral de kracht wie ons mens bezit om het leven aan te kunnen! Dank voor je reactie ..

   Liked by 1 persoon

   Life through Cat's eyes... zei:
   augustus 22, 2016 om 8:03 pm

   En snap waarom je generaliseert, ik heb daar ook de neiging toe, ook al ken ik een aantal gevoelige mensen die wel verantwoordelijk en wijs met deze gave omgaan .. Het is vaak niet de intelligentie maar de kennis die ontbreekt .. Onwetendheid is hier zoals in vele gevallen, zowel voor de medium als diegene die een reading wil ontbreekt 😦

   Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s