De volgende stap… 

Geplaatst op Geupdate op

Hoe paradoxaal het ook klinkt, maar als er consternatie in ons leven optreedt, zal er vroeg of laat daar de tijd zijn om alles wat de Heer Confucius voor ons gecreëerd heeft te herzien. Onze eigen angsten onder ogen zien, is het grootste goed ooit wat wij met zin allen moeten, ja moeten ondergaan. Als reizigers aan de Compostela belopen we ons pad om deze diepere angst te ontmoeten, te veranderen en los te laten. Maar zolang wij continue verdwalen in het waarom en deze als hoofddoel in ons rationele geest laten domineren, zullen wij nooit instaat zijn het kosmische met de aarde te verbinden..

Door terug te gaan naar het gecreëerde wat ons leven op zin kop heeft gegooid, een paar trede omlaag te gaan, om het allen te aanschouwen en te observeren wat er nu daadwerkelijk aan de hand is, kunnen wij er pas voor zorgen overzicht te creëren. Door jezelf durven af te vragen wat het alles over jou zegt, welke reflectie het leven, de situatie waar je nu in verkeerd, wie jou elke keer terug werpt in het waarom. Het waarom zal ons geen voldoening geven, oké! Maar op langere termijn zal heer Confucius terug keren net zo lang we gaan inzien dat we onze vraagstelling anders moeten gaan formuleren.

Zodra wij kunnen zien, erkennen en herkennen dat het ‘wat zegt het mij’ ons verder kan helpen, kunnen wij de stap maken naar verandering……

Als we eenmaal kunnen zien op het niveau van, (ver)oordeel dan niet onze naaste, neem dan weer de bewuste stap terug, kijk, herken en erken en zie, dat alleen met mededogen we de verbinding kunnen maken, het begrip naar elkaar toe vanuit een wederzijds respect kan groeien….

Advertenties

4 gedachten over “De volgende stap… 

  San | Koningskrabbels zei:
  oktober 4, 2017 om 5:09 pm

  Prachtig!

  Liked by 1 persoon

  Verbinden is lef hebben! zei:
  oktober 4, 2017 om 5:13 pm

  Heel mooi! 💛😘

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s