Offer…

Geplaatst op Geupdate op

Wat is volgens jou het grootste offer dat een mens kan geven? Onvoorwaardelijk zonder enige verwachting?
Deze levens vraag doet mij (weer) beseffen, ondanks dat ik het Maria Teresa syndroom al heel wat getransformeerd heb, ik mij eigenlijk iedere dag opoffer voor mijn gezin.. Dit voornamelijk in het zorgen op materiëel niveau.. Maar zeker ook om als lichtbaken te fungeren om zo ( ook al is dit op een onzichtbare wijze ) de weg aan hen te laten zien die ze op kunnen en mogen gaan..

De op-offering  ( het zorgen ) heeft voornamelijk te maken, één, omdat dit in mij zit als persoon, twee, ik graag de dingen alleen wil doen, dit omdat er een deel van mij perfectionistisch is en ik graag alles onder controle wil houden, dit voor mij het beste werkt, hoe paradoxaal dit ook klinkt, dit mij rust geeft en ruimte creëert.

Welk offer geef je aan jezelf?
Ik zie dat er soms ook een offer naar mijzelf gemaakt mag worden, nog meer dingen doen die IK leuk vind, en niet altijd naar de ogen van de ander hoef te kijken.. Dat het niet altijd belangrijk is hoe blij de ander ervan word, maar te zien hoe belangrijk het is hoe blij ik er zelf van wordt.. Dienstbaar zijn naar mijzelf, dit nog meer in Het licht gezet mag worden, dit ook een offer mag zijn… Ik zie het als kleine kadootjes, die ik af en toe naar het altaar breng, en ze helemaal alleen voor mijzelf offer. Niet alleen op materiëel niveau, maar ook kadootjes als liefde, vertrouwen, waardering, genieten, gunnen, wat eigenlijk in essentie vele malen belangrijker is dan al die materie bij elkaar..

Ik hoor Marco al zingen ‘naakt zijn wij gekomen en naakt zullen wij weer gaan,

Conclusie…

Jezelf alleen maar aan de ander op-offeren is een vorm van zelfkastijding en voorwaardelijkheid, lees, zal dat altijd teleurstelling met zich mee brengen. Zolang je niet aan zelf op-offering doet zal je, je nooit, on-voorwaardelijk kunnen op-offeren naar de ander toe..

Jezelf een offer brengen is een energie, die ten alle tijden van binnen naar buiten loopt..

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s