Het moraal van het verhaal…

Geplaatst op Geupdate op

Hoe zou het zijn als je keuzes die gemaakt zijn in het verleden anders had gemaakt?

Ik heb onlangs weer een fb accountje aangemaakt, ik weet nog goed waarom ik mijn vorige account had verwijderd, dit meer en deel omdat ik moe werd van mensen die kosten wat het kost over de rug van de ander een mening hadden. Begrijp mij niet verkeerd, we leven in een land van vrije meningsuiting en daar sta ik zeker voor open, maar voor mij is een mening of een visie geven belangrijk dat je dicht bij jezelf blijft staan. Te pas en te onpas iemand onderuit halen vind ik niet een vorm van respect. Uiteraard begrijp ik dat een ieder zijn eigen ervaring en perceptie heeft, onlangs is mij dit weer helder geworden. Door ervaringen in het leven kan je een bepaalde blik lees een overtuiging hebben op het leven en de kijk op de mensen om je heen. Ik zie vaak dat mensen in een soort van slachtoffer rol komen te staan. Dit omdat ze gewoon weg niet kunnen en willen zien dat zij de volle verantwoording moeten nemen van de keuzes die ze hebben genomen in het verleden. Wat men zaait dat oogst men, is het mooie spreekwoord die zich daar voor leent.

Klagen is het voornaamste werkwoord wat daar uitvoortkomt.. Klagen is mens eigen, ook ik klaag zo nu en dan, het zou onmenselijk en een utopie zijn als we dit niet zouden doen. Keuzes, daar hadden we het over toch? Als ik besloten had, toen ik 16 was om mijn school af te maken en door had geleerd had ik waarschijnlijk nu niet thuis gezeten met chronische rug klachten die ik door jaren lang fysieke arbeid heb gekregen, hierdoor zal ik zover ik nu overzie uiteindelijk mijn huidige baan niet meer kunnen uitvoeren in de toekomst. Als, ik toen ik 18 was niet de keuze had genomen om zwanger te worden van de vader van mijn oudste zoon waardoor ik vervolgens 4 jaar alleenstaande moeder was, maar ik daarna mijn lieve hubby tegenkwam en toen ook de keuze nam om nog 2 keer zwanger te worden had ik nu waarschijnlijk een heerlijk leven gehad zonder enige verantwoording van studerende kinderen en de daarbij horende opvoeding..

Als, als, als, allemaal keuzes die we maken in het leven, links om, rechts om. Keuze waar goed of fout consequenties aan hangen, consequenties wie wij op dat moment in ons leven natuurlijk niet zien, gelukkig maar want anders zou het leven geen groot avontuur zijn..

Dus, wat is het moraal van het verhaal? Kijk, wat je in het verleden hebt gezaaid, zie wat daar de oogst van is, ik snap dat de uitkomst niet altijd is wat je had verwacht, maar, neem de verantwoording, accepteer en geniet.. ❤🌷

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s