Karma is my friend…

Geplaatst op Geupdate op

Vorige week was het dan zover, eindelijk werd ze dmv een speelfilm wereldwijd in ere hersteld, weliswaar pas na 2000 jaar, maar goed, beter laat dan nooit, toch? Ik heb het hier over de Apostola apostolorum Maria Magdalena. Tussen 1945 en 1947 zijn er oude teksten gevonden in Egypte, ook wel de dode zeerollen genoemd.. Na jaren van onderzoek, bijzonder om te weten door prinses Juliana gefinancierd kwamen onderzoekers, èèn daarvan was onze Nederlandse professor Quispel er achter, wat de waarde van deze rollen zijn. Dat Maria Magdalena geen hoer was, wat de kerk bedacht had 325 na Christus maar een Apostola apostolum, zij die de ware kennis tot zich had, de Sophia… Ik kan hier nog veel over vertellen maar dat is niet de insteek van mijn blog vandaag.

De insteek is meer dat ik zie dat de mensheid vaak als een sneeuwbal effect, dicennia of wel eeuwen aanneemt wat er geschreven wordt zonder daar zelf onderzoek naar te doen. Nu begrijp ik uiteraard dat dit in de vroege en late middeleeuwen moeilijk was omdat gros van de mensen die destijds leefde analfabeet waren. De kerk heeft daar natuurlijk altijd van geprofiteerd, vooral dom houden, angst toe jagen was hun manier om de macht te houden.

“Als je niet goed doet” in de breedste zin van het woord beland je in het vagevuur… De hel, ook zo een concept wat de kerk bedacht heeft en waar we voorkort eigenlijk allemaal wel in geloofde .. Voorkort, want zolang is het niet geleden dat er in de jaren 60 een revolutie op gang kwam en we allemaal wat ruimdenkender werden.. Ook niet voor niets geweest, laten we maar zeggen.

Zo hebben we meerdere concepten in ieder geloof waar we bang voor moesten zijn, en helaas zijn er nog steeds mensen die dit voor hun eigenwaarheid zien.. Ieder zijn weg…

Maar toch wil ik èèn concept wat voor mij dan weer een way of life is, in ere herstellen, net zoals zij dit met Maria Magdalena hebben gedaan. Een mans persoon dit keer, weliswaar niet iemand van vlees en bloed, ook al voelt dit soms echt wel als…. Ik heb het hier over de heer Karma, ook een concept wat vooral hier in het westen na mijn idee en visie niet helemaal begrepen wordt. Deze heer wordt te pas en te onpas gebruikt als wapen, als scheldwoord.. Karma is a bitch! Is daar èèn van die je vaak, vooral op het social media voorbij zit komen. Teneerste is het een Hij Hahaha dus waarom een bitch? Nee hoor, alle gekheid op een stokkie.. Ik vind het best een serieuze zaak en word er soms ook best lichtelijk allergisch van als ze hem zo noemen.

De heer Karma is voor mij een soort van Apostolo apostolorum.. Door hem als vriend te zien en hem niet te gebruiken om te wijzen naar, of hierdoor van je verantwoordelijkheid weg te lopen, zal je gaan zien dat in elke situatie in je leven of dit nu plus of min is daar ten alletijde een les in verscholen zit. Ook al denk je dat je in je recht staat omdat je onrecht is aangedaan, wordt er door de heer Karma altijd een beroep gedaan op de innerlijke en persoonlijke les.. Ik persoonlijk kan je vertellen dat deze lessen niet altijd ego strelend zijn, het kan heel confronterend zijn, want je wordt ( als je dat kan zien) met beide voeten op deze aarde gezet, en het nuchter worden na een geweldig feestje, is daar niets bij.. Maar toch kan ik je vertellen dat je er heel veel van leert, niet alleen over jezelf maar nog het belangrijkste van al deze lessen is dat je meer de wereld en de mooie mensen die daar leven gaat begrijpen.. En hoe mooi is dat? Door jezelf te leren kennen en te begrijpen, zal je minder en snel een (voor) oordeel hebben op de ander..

‘Als blinden en zienden in het donker zijn, maakt het geen verschil.

Maar als het licht aan gaat, kunnen de ziende zien en blijven de blinden in het duister.’

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s