Dream school..

Geplaatst op Geupdate op

Gefascineerd en geïnspireerd raak ik ervan, filmpjes en tv programma’s waar de persoonlijke groei op de eerste plek staat. Zo wel ook het programma Dreamschool op de npo.. Het programma gaat over jongvolwassenen die door heftige ervaringen thuis en met zichzelf niet meer in staat zijn in de maatschappij op de rit te komen. Ze worden begeleid in allerlei vormen waaruit de persoonlijke lees innerlijke ont-wikkeling centraal staat. Ont-wikkeling omdat in mijn zienwijze je eerst moet afpellen voor dat je weer iets kan opbouwen. Kunnen zien waarom je een bepaald gedrag vertoont, een overtuiging hebt .. Laag voor laag gekeken wordt waarom boosheid, frustratie, verdriet, angst je tegenhouden om “normaal” te kunnen functioneren in het leven..

Een van de personen die deze jongeren begeleid is Lucia Rijker, wat raak ik gefascineerd door haar manier van aanpak.. Streng maar rechtvaardig, zijn denk ik de juiste woorden.. Maar niet alleen voor de jongeren, ook zijzelf wordt vaak geraakt door deze jongeren die haar een spiegel voorzetten. Door ook haar kwetsbaarheid te laten zien, zet zij zich voor mij gevoel gelijk aan deze jongeren, want gelijk zijn we in essentie natuurlijk ook.

Wat zij ook zo goed weergeeft is dat deze jongeren allemaal een verhaal hebben, zij luistert daar ook aandachtig naar, maar laat dan ook zien dat het verhaal niet de essentie om innerlijk te kunnen groeien is. Het uitnodigen van de pijn, de boosheid, de frustratie waar zij continue door geraakt worden, nodig hun uit om deze te voelen en erachter te komen waar de weerstand is van bv de onzekerheid, het zelfvertrouwen, of de perfectie willen zijn enz. Hierdoor worden zij opnieuw uitgenodigd om zich bewust te worden van hun schaduwkant en worden hierdoor uit hun slachtoffer rol gehaald, waardoor ze de verantwoordelijkheid kunnen nemen voor hun gedrag.

Ik word hier in iedergeval heeeeeeeel blij van 🙂 Ooit heb ik, doordat mijn eigen persoonlijke en spirituele ontwikkeling mij bewustwording verlichting gaf/geeft, de ambitie om mensen zoals bovenstaand, te begeleiden in hun ont-wikkeling, door een samenloop van omstandigheden en bewustwording, dacht ik dat dit niet mijn weg was.. Maar toch, ja maar toch, krijg ik de kriebels en komen er stiekem toch weer gedachtes voorbij om dit weer op te pikken .. Er zijn zoveel mooie mensen op deze aarde die hun innerlijke Zon niet kunnen laten schijnen, omdat zij denken dat zij het niet waard zijn, niet goed genoeg zijn, waardoor ze hierdoor op een bepaalde manier in het leven staan, vast zitten, en niet verder komen. Ook al zal ik misschien geen begeleider worden en wordt, jij lezer, dit ook niet, is het, althans voor mij, heel belangrijk om deze mooie zielen te begrijpen. Dat ieder zijn eigen weg heeft en als we dat begrijpen en niet direct een voor-oordeel hebben en kunnen zien dat zij voor ons ook een leermoment kunnen zijn, zij, ook ons uitnodigen, om jezelf beter te leren kennen.. 🙏🏻

Bron foto: https://nl.m.wikipedia.org/wiki/Dream_School

Advertenties

Een gedachte over “Dream school..

    San | Koningskrabbels zei:
    april 8, 2018 om 10:02 am

    Mooi je vastleggen in deze, zo herkenbaar ook ♥

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s