Weet jij wie je werkelijk bent?

Geplaatst op Geupdate op

Weet jij wie je werkelijk bent? Zelfkennis, een mooi gegeven, althans dat vind ik zelf. Zelfkennis zorgt ervoor om zo veel mogelijk “peaceful(ler” door het leven te gaan. Zelfkennis en de daarbij behorende kennis van het leven, is voor mij loslaten. Ik heb ervaren dat loslaten niet zonder deze kennis, volledig bereikt kan worden. Het was en is nog steeds, voor mij belangrijk om mijn rugzak leeg te maken in plaats van te parkeren. Je bewust worden waar deze rugzak vandaan komt, zonder daar een waardeoordeel aan te geven, het laatste is ook een weg, omdat wij geneigd zijn eerst de ander van ons lijden de schuld te geven. Jouw rugzak was waarschijnlijk iemands anders rugzak, die van je moeder, je vader, je broer of zus of misschien wel van je overgrootouders? Zij hadden, uit onwetendheid het beste met je voor en hebben waarschijnlijk niet anders geleerd dan hun rugzak te parkeren in plaats ervan mee om te gaan en er bewust van te worden.

Voor mij is het niet zo dat ik na 13 jaar bewustwording mijn ouderlijke rugzak volledig heb kunnen legen, ik denk dat daar geen tijd voor staat, dat het lichter wordt en aanvoelt is een ding wat zeker is. Ook het er anders mee omgaan als er weer een fase in je leven komt dat je weer even uitgenodigd word om er naar te kijken is anders als in het begin. Sterker nog, ik verwelkom het nog meer omdat ik weet dat er daarna altijd een moment komt van loslaten.

Je vrij voelen en weten waar je vandaan komt staat onlosmakelijk met elkaar verbonden. De balast die je draagt is niet alleen die van je ouders, het is ook belangrijk dat we ons bewust zijn van de genetische balast die wij dragen van onze voorouders. De informatie die wij meedragen van deze voorouders is ook belangrijk om te weten. Zo heb ik een aflevering van Het Verborgen verleden van Lucia Rijker gezien, en zij zei heel mooi ‘ik ben er nu achter dat ik een deel ben van de onderdrukking en diegene die de druk uitoefende,.

Ik heb zelf ervaren, met de kennis die ik van mijn betovergrootvader heb dat zijn grote overtuiging, wat onrechtvaardigheid was, zeker invloed had en soms nog wel heeft op wie ik ben, ook bij mijn nabije familieleden zie ik dat dit een struggel of beter gezegd een ( familie) les is die wij mogen veranderen. Familie karma, die bij ons voornamelijk te maken heeft, met hoe beweeg en sta ik in de relatie tot mijzelf en de ander. Mijn betovergrootvaders overtuiging is hier zeker van invloed. Dus ook in deze lijn is het belangrijk om te onderzoeken waar je vandaan komt, om te zien wie je bent en wat je beweegt.

Het is mooi om je bloedlijnen te kennen maar nog het allerbelangrijkste is dat je dit daarna kan loslaten, zodat je volledig vrij kan zijn..

Advertenties

3 gedachten over “Weet jij wie je werkelijk bent?

  Sandra zei:
  augustus 19, 2018 om 2:55 pm

  Wat een mooi beschrijven van veel lieve Cath, loslaatlastig en tegelijkertijd werkt het zo bevrijdend. Ontdekken dat het je niet meer raakt. Fijn je weer te lezen…♥️

  Like

  San | Koningskrabbels zei:
  augustus 19, 2018 om 2:58 pm

  Wat een mooi beschrijven van veel lieve Cath, loslaatlastig maar ook zo bevrijdend om te ontdekken dat het je niet meer zo raakt. Fijn je weer te lezen..♥️

  Liked by 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s